Esential: masajul lui bebe


Nu e niciun secret, unul dintre lucrurile esentiale in ingrijirea bebelusului este masajul. Fie ca il faci o data pe zi, seara, dupa baita, fie ca il faci de doua sau de trei ori pe zi, masajul lui bebe este indispensabil. Masajul inseamna dragoste, sanatate, grija si nu in ultimul rand, responsabilitate fata de micul pui de om.

Nu este o tehnica anume, batuta in cuie, in cazul masajului. Cu toate astea, trebuie sa acorzi o atentie deosebita masajului, pentru a nu face mai mult rau decat bine.

  • Nu uita de nicio parte a corpului. Vei masa fata si obrajorii, gatul, pieptul, manutele, piciorusele, talpa, spatele, ceafa, funduletul.
  • Vei acorda o atentie deosebita fetei, gatului, pieptului – zone sensibile, care necesita atingeri delicate.
  • Vei adapta masajul in functie de gradul de dezvoltare, de varsta puiului tau: la inceput, masajul va dura mai putin si bebe nu va fi pus din prima pe burta pentru masarea spatelui. Cu timpul, vei descoperi, si te va ajuta chiar puiul tau, ca poti masa mai ferm anumite parti ale corpului, ca poti incerca pozitii noi. Vei vedea ca bebe chiar savureaza masajul
  • Si degetelele sunt importante. Le poti masa bucata cu bucata, cu aceeasi importanta acordata si celorlalte parti ale corpului.
  • Daca bebe are o iritatie pe corps au anumite bubite, este indicat sa sari peste masaj pana se rezolva problema. Poti unge cu crema pentru bebelusi partile corpului care nu sunt afectate, pentru a mentine pielea hidratata.

Aici un filmulet pentru exemplificare. Succes!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s