Sarcina pe timpul verii


Intotdeauna am crezut ca e greu sa fii insarcinata… iarna. Ma gandeam ca e greu cu multe haine pe tine + burtica si bebeul + kilogramele in plus + riscul de a cadea pe gheata… asta pana cand am ajuns sa fiu insarcinata vara. Mai mult decat atat, pana cand am ajuns in trimestrul III vara, insarcinata cu gemeni.

 

Cum sa trecem mai usor peste caldura verii, in timpul sarcinii:

         Multa apa! Deshidratarea are loc mai usor pe canicula, chiar daca nu iesi din casa; temperatura corpului e ceva mai ridicata la gravide si volumul sangelui mai mare, deci vom transpira mai des. Trebuie sa punem la loc lichidele eliminate prin transpiratie;

         Multa apa! J adica poti merge la inot, daca nu esti in trimestrul III si daca doctorul nu-ti interzice asta. Sau, poti sta acasa si face bai relaxante (atentie, apa sa nu fie mai calda de 38 grade!!) sau mai multe dusuri caldute pe zi. Nu e indicat sa mergi la mare, schimbarea mediului poate dauna bebelusului, soarele arzator sigur te va afecta si pe tine si pe el, apa rece poate duce la contractii, te poti infecta daca apa nu e tocmai curata etc etc.

         Daca iesi la plimbare sau daca pleci in calatorie (la munte, da?) ai grija la vestimentatie. Poarta hai largi, din bumbac si in, de culori deschise, care sa nu atraga caldura si in care sa te simti in largul tau. Nici lenjeria intima nu e de ignorat! Este indicat ca ea sa fie din bumbac si s anu te jeneze sub nicio forma.

         Ai grija si la creme, daca decizi totusi sa stai la soare. Foloseste creme protectoare, cu un factor ridicat de protectie. Pielea e mult mai sensibila in timpul sarcinii. Iar petele mai inchise de culoare care apar pe fata, pe gat sau pe burtica, nu se vor estompa la soare, din contra!

         Plimba-te dimineata devreme si seara, sau imediat dupa ploaie, mai ales daca temperatura aerului de afara e ceva mai scazuta.

         Nu pleca de acasa fara ochelari de soare sau o palarie de pus pe cap. Incearca sa mergi prin locuri umbrite si evita orele de varf.

–   Poti merge la strand sau la piscina noaptea. Ai incercat? Sunt multe stranduri deschise noaptea si o baie la lumina lunii poate fi un adevarat mod de relaxare, calea spre un somn bun si odihnitor. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s